Ifølge den samiske kalenderen er vi nå kommet til kalvingstiden og simlene trekker seg bort fra resten av reinflokken og skal få kalve i ro. Dette er også tiden for å være utendørs og fiske ferske røyer på isen. Dette treffet blir en overnattingstur på fjellet for å følge med på reinkalvinga på god og trygg avstand, fiske røyer og tilberede maten. Denne turen er i samarbeid med bedriften Arctic Urbi AS.
Når: 13.-14.05.23
Hvor: Bæskades
Vi skal reise med scooter og overnatte i lavvo. Ha med godt med vinterklær, sovepose, fiskeutstyr hvis du har, hjelm og annet nødvendig campingutstyr. Mangler du noe av dette kan vi være behjelpelig og ordne det. Utstyrssentralen «BUA» har utstyr som man kan låne gratis.
På turen blir det servert mat (ta med eget mat dersom du ønsker det).
Program:
– fiske
– mate reinflokk
– se på reinkalver
– leker for barn
Ta kontakt om det er noen spørsmål.
OBS: påmeldingsfrist er innen 09.05. Påmelding til Marit Kirsten Eira tlf 97113606

Turen er gratis.