Komagbånd publisering

Endelig publiserer vi komagbånd møster fra Alta-området på vår hjemmeside. På arrangementet vil prosjektleder Dagrun M. Sarak Sara og en av informantene, Idun Meli, fortelle litt om prosjektet. Vi gleder oss til lanseringa, og ønsker alle velkommen på den offisielle åpningen hvor det også er mulighet å prate om komagbånd historie.

Alta bibliotek, mandag 24.10 kl 17.00-17.45

Eggeskall – finnebyen som forsvant

Ole David Østli er en som kan historie og har studert gamle dokumenter om Alta området fra 1600 tallet. Han har mye kunnskap om den tiden og om folkene som bodde her. Det fantes ett bygdesamfunn i Alta som ble kalt for «Eggeskall». Det var et samisk samfunn, og navnet virker ikke riktig på norsk. Ha betyr det egentlig? Ole David holder foredrag om dette, og om samiske stedsnavn. Marit Kristine Sara tolker dette til samisk. Vi gleder oss, velkommen.

Alta bibliotek, mandag 24.10, kl.18.00-19.30

 

 

Samisk quiz

Alta Samiske Språksenteret ansatte arrangerer onsdags-quiz med samisk tema

ID 18 år
Gratis

Studenthuset City Scene, onsdag 26.10, kl. 20:00 – 22:00

 

 

Barnets produktive samiskspråkhet og et sterkt samisk språk

OBS! Foredraget tolkes til norsk. Ta med headsett (øreplugg), telefon og last ned appen «interactio».

 

Foredrag arrangert av Alta Samiske Spåksenter. Vi har fått Annika Pasanen til å forelese om om dette tema. Pasanen er språkforsker, som har fordypet seg i språkvitalisering og styrking. Hun jobber på Samisk Høgskole som sosiolingvistisk professor.

Davvi girji kommer for å presentere seg og sine produkter.

Arrangementet er gratis og anbefalt for alle som jobber med barn, eller har barn i sin omgangskrets.

Alta bibliotek, torsdag  27.10, kl. 17:00-18:30

Duske-kurs

Lær deg å lage dusker til komager/skaller. Du får også mulighet å lære deg å lage store, runde dusker, som noen i Máze og Kautokeino gjør.

Påmelding: Marit Kirsten Eira, tlf 97113606

Alta samiske språksenter,           Lørdag 29.10,         klokken 13:00 – 16:00