Vil du oppleve og lære om samenes åtte årstider?

Samene har egen årstidssyklus «åtte årstider». Disse åtte årstidene er knyttet til reinens natur og reindriftssamenesoppgaver knyttet til reindriften; vårsommer, sommer, høstsommer, høst, høstvinter, vinter, vårvinter, vår.

Álttá Sámi Giellaguovddáš har denne høsten startet et prosjekt med samiskspråklig aktivitetstilbud med åtte treff, et treff for hver årstidene i den samiske kalenderen. Treffene skal inneholde kulturelle gjøremål knyttet til tradisjonell samisk reindrift. Aktivitetene vil være praksisarena for samisk språk og kultur.

Åtte årstider er et prosjekt som passer for alle, enslige og barnefamilier, som vil snakke samisk.

Dersom du vil være med, meld deg på til prosjektleder Maret på tlf.nr 46 66 75 71

1.treff:

Nå er det høst sommer og da er det vanlig å slakte okser før brunsten. På det første treffet skal vi besøke reingjerde hvor vi skal slakte reins og lære om tradisjoner knyttet til tilberedning av mat og skinn.

Tid: 01.10.22 (kan bli endringer)

Sted: Áisaroaivi, Sennalandet

Vi har leid buss til turen. Påmelding til buss til Maret Hætta. Det er ca 50 plasser og første mann til mølla prinsipp gjelder.

 

 

 

Bildene er tatt ifjor da Manaideahket var på Áisaroaivi.