Álttá Sámi Giellaguovddáš er glad for å annonsere en kveld med latter og joik på City Scene torsdag 28 oktober kl. 20.00. Dørene i lokalet åpner kl 19.00.
Under den samiske språkuka ønsker vi å vise at samisk språk og kultur er mangfoldig og kan uttrykkes på ulike måter.

Komikerne Ánne Márjá Guttorm Graven og Ánte Siri starter kvelden med standup på samisk. Begge har erfaring fra stor scene på Riddu Riđđu, og har lang fartstid med samiske kåserier og morsomheter. De har vært med i Reaškkas prosjekt der målet var å få flere aktive samiske standup komikere. Resultatet ble blant annet at de selv har begynt å gjøre standup oppdrag og for første gang har de samisk standup i Alta.

Etter standup er det joikekonsert av «Bernt Mikkel Haglund ja juoigit». Bernt Mikkel arbeider med å smelte sammen tradisjonell joik med moderne musikk. Han har i høst gitt ut sitt andre album i samarbeid med 9 joikere. Nå er live konseptet også klart, og han har med seg noen av de beste joikerne, som også behersker å joike live med musikk på konsert. For første gang på en scene i Alta stiller Bernt Mikkel Haglund opp med bl.a. Piera Eira og Johan Ivvar Gaup (og muligens flere).

Billetter på Hoopla:
City Scene er åpen til kl 01.00. Arrangementet har 18 års aldersgrense.
Det tas forbehold om endringer i forbindelse med Covid-19. Vi ber om at publikum holder seg oppdatert på Helsedirektoratets covid regler og anbefalinger, og ber om at folk med symptomer og sykdom holder seg hjemme.
Følg også med på Facebook arrangement https://fb.me/e/2zwiIZg13 .

Velkommen!