Trykk her så skal du komme til en pdf fil:

 

Oppskrift til søknadsweb

 

Det anbefales ikke å vente til siste frist, hvis du må ringe ansatte på UiT.

Oppdatering etter at pdf-filen ble lagt ut:

«De med realkompetanse søker opptak på vanlig måte, med kode 9199, og må i tillegg til å søke på opptaket føre opp emnekoden i merknadsfeltet (Altså 9199- Enkeltemner)

Søkere som ikke har generell studiekompetanse og som er 25 år eller eldre, har anledning til å søke opptak på bakgrunn av realkompetanse. Dersom du søker opptak til enkeltemner på bakgrunn av realkompetanse må du i merknadsfeltet oppgi emnekoden på emnet du ønsker å søke opptak til. Eksempelvis godkjenner vi ikke søknader til enkeltemner med formuleringer av typen «søker opptak til 2.semester Statsvitenskap». Du må laste opp motivasjonsbrev for hvert emne du søker opptak til, og du må laste opp motivasjonsbrev hver gang du søker opptak på bakgrunn av realkompetanse.»

Mer om søking og opptak leser du her