Det har tatt litt tid, men endelig kan vi lansere Álttá sámi giellaguovddáš sin nye hjemmeside.

Álttá sámi giellaguovddáš har som formål å fremme, styrke og bevare samisk språk og kultur, primært i Alta kommune. Vi har også et ansvar for å synliggjøre områdets sjøsamiske historie, og lokale samiske tradisjoner skal stå sentralt i vårt arbeid. Vi ønsker å fremheve nettopp dette og har valgt komagbånd som gjennomgående illustrasjon til vår hjemmeside. På bildene kan dere se komagbånd til barn fra Rafsbotn, herrebånd fra Rafsbotn, damebånd fra Langfjorden og herrebånd fra Skillefjord/Vargsund. Vi sender en stor takk til Marit Inga Sara Pettersen, Tore Forsberg og Idun Hennie Meli som har lånt oss komagbåndene. Vi sender også en stor takk til Ánne Kátjá Gaup som har fotografert bildene, og Marianne Vorren Wilhelmsen som stilte opp som modell. Tusen hjertelig takk alle sammen.